-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:14077 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:5

در يك تصادف رانندگي ، باسن طرف چپ به طور كامل (گوشت و استخوان ) از بين رفته است و ظاهرا مراد ازباسن قسمت گوشتي است و شامل قسمت استخواني نمي شود آيا در اين خصوص بايد به تعيين ديه باسن كه قسمت نرمي و گوشتي است اكتفا نمود يا علاوه بر ديه ، ارش نيز به آن تعلق مي گيرد ـ و آيا اساسا براي چنين موردي ديه خاصي وجود دارد؟
1 ـ متأسفانه مقنن ، در قانون مجازات اسلامي ديه «اليتين » را مشخص نفرموده است . اين در حالي است كه به خاطر منافع «اليه » از جمله جمال ، راحتي در نشستن ، ركوب و نظاير آن اماميه و غير اماميه بر وجود ديه كامل در آن تأكيد ورزيده اند، مي توان مدعي شد كه فقهاي شيعه تقريبا بر اين مطلب اتفاق نظر دارند. مرحوم صاحب مفتاح الكرامه 1 نظرات فقهاي عظام را در خصوص اين حقيقت متذكر شده و در آن خلافي مشاهده نمي شود.تنها ترديد در اين است كه آيا بايد در وجوب ديه تمام «اليه » ضايع شود و به استخوان برسد يا اين كه از بين رفتن قسمتي از آن (از نظر عمق ) نيز مستوجب ديه كامل است كه فتواي مشهور مربوط به از بين رفتن كامل آن است والبته امام راحل (ره ) در تحرير الوسيله از بين رفتن «اليه » در صورت دوم را نيز اگر به گونه اي باشد كه پشت راست شود و برآمدگي «اليه » ضايع گردد، احتياطا مستوجب ديه كامل دانسته اند2 به هر حال در اين موردترديدي نيست و قاضي شرع مي تواند با استناد به اصل 167 قانون اساسي به فتوي فوق مراجعه كند.
2 ـ در استخوان ياد شده (لگن خاصره )، نيز يادآوري مي شود كه «اليه » مطابق تعريف ارائه شده در فقه (اللحم الناتي بين الظهر و الفخذين ) فقط همان گوشت از استخوان همراه «اليه » جدا شده است ، گذشته از ديه «اليتين » اگر از مصاديق كسر (شكستن )، رض (خرد شدن ) فك (جدا شدن ) لگن خاصره نباشد و صرفا تكه اي ازآن با گوشت جدا شود، ارش استخوان نيز توسط كارشناس محاسبه و توسط قاضي شرع مورد توجه قرار خواهدگرفت .
________________ پاورقي __________________
1ـ سيد محمدجواد عاملي ، مفتاح الكرامه ، ج 10، ص 266.
2ـ امام خميني ، تحرير الوسيله ، مؤسسه النشر الاسلامي ، ج 2، ص 526.

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.